Tijdens het karten kom je deze 8 vlaggen tegen

Tijdens een rondje karten moet jij je aan verschillende regels houden. Dit is zodat het karten veilig is. Niet alleen voor jou, maar ook voor de andere karters op de baan en het personeel. Een van de manieren waarop de veiligheid wordt gewaarborgd is aan de hand van verschillende vlaggen. Niet alle vlaggen worden gebruikt tijdens een heat karten, maar dit zijn de 8 belangrijkste vlaggen die je tegenkomt tijdens het karten. 

De 8 vlaggen tijdens het karten

Acht verschillende vlaggen zijn er misschien wat veel om te onthouden. Geen paniek. Voordat je de kartbaan opgaat krijg je een veiligheidsbriefing over de regels op de baan en een uitleg over welke vlaggen gebruikt worden tijdens jouw race. Wij leggen ze alvast een keer uit, zodat jij voorbereid de kartbaan op gaat. 

vlaggen bij karten

Vlag #1 Geel

Een gele vlag betekend gevaar op de baan! Als je een gele vlag ziet tijdens het karten moet je jouw snelheid minderen en even niemand inhalen.

Vlag #2 Groen

Een groene vlag betekend dat de baan weer veilig is. De situatie die leide tot de gele vlag is verhoplen. Trap dat gaspedaal maar weer goed in. Het is tijd om te racen.

Vlag #3 Rood

Een rode vlag betekend dat de race wordt stilgelegd. Dit kan komen door een ongeluk of blokkade. Maar ook daar een valse start. De race gaat weer verder als iedereen weer bij de startlijn staat en de baan veilig is. 

Vlag #4 Blauw

Als je de blauwe vlag ziet betekend het dat een snellere karter bij jou in de buurt komt. Deze vlag geeft aan dat jij aan de kant moet om deze snellere karter er langs te laten. 

Vlag #5 Zwart

Als je deze vlag ziet ben je per direct gediskwalificeerd. Je moet de race verlaten. Je zou deze vlag echter niet zomaar zien. Je kan worden gediskwalicfieerd door onsportief rijgedrag. Bijvoorbeeld door constant je tegenstanders te hinderen of te botsen.  

Vlag #6 Zwart met een oranje stip

Oh nee. Er is iets mis met jouw kart. Rij naar de pitstraat om dit te herstellen. Hierna kan je weer meedoen met de race.

Vlag #7 Wit

De laatste ronde gaat in. Geef nog even extra hard gas. Haal jij het podium?

Vlag #8 Zwart en wit geblokt

De welbekende geblokte vlag. Dit is de finishvlag. Als jij voorop rijdt als je deze vlag ziet heb jij de race gewonnen. Met deze kart tips zie jij deze vlag als aller eerste.

In alle situaties is het belangrijk om instructies van de vlaggen te volgen. Dit is voor jouw veiligheid, maar ook dat van jouw tegenstanders en het baanpersoneel. Onthou deze vlaggen dus goed voor jouw volgende race op de kartbaan in Belgie!

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest