Blogs over karten in Belgie

Grootste kartbanen

Grootste go-kartbanen in België

Als je op zoek bent naar een geweldig dagje uit, dan moet je karten eens proberen. Wij hebben de beste en grootste kartbanen in het België voor je op een rijtje gezet.

Deze karting kledij moet jij aan tijdens het karten

De reservering voor je volgende uitje naar de kartbaan is gemaakt en jij en jouw vrienden kunnen niet wachten om ronde na ronde over het circuit te rijden. Maar voordat je een voet in een kart kunt zetten, moet je wel de juiste karting kledij aantrekken

Elektrische karts versus benzine karts

Elektrische karts versus benzine karts

Het is waarschijnlijk waar liefhebbers van karten als eerst naar kijken als ze een kartbaan uitzoeken. Of er elektrische karts zijn, of benzine karts. De verschillen tussen de twee merk je in hoe de karts rijden, maar er zijn meer verschillen. Dit zijn de verschillen en voor- en nadelen van elektrische karts versus benzine karts. 

Wat is een heat karten

Wat is een heat bij karten?

Is jouw volgende uitje naar de kartbaan zo goed als gepland? En ben jij helemaal klaar om jouw vrienden, familie of collega’s te laten zien hoe goed jij bent in go-karten? Je bent klaar om af te rekenen en ineens zie jij ‘heat karten’ of ‘meerdere heats karten’ staan. Maar wat houdt ‘een heat karten’ eigenlijk in? We leggen het uit:

vlaggen bij karten

Tijdens het karten kom je deze 8 vlaggen tegen

Tijdens een rondje karten moet jij je aan verschillende regels houden. Dit is zodat het karten veilig is. Niet alleen voor jou, maar ook voor de andere karters op de baan en het personeel. Een van de manieren waarop de veiligheid wordt gewaarborgd is aan de hand van verschillende vlaggen. Niet alle vlaggen worden gebruikt tijdens een heat karten, maar dit zijn de 8 belangrijkste vlaggen die je tegenkomt tijdens het karten. 

Karten in Antwerpen bij Indoor Karting Antwerpen: met deze deal kan je 12 minuten indoor karten.

Waarom karting met kinderen de beste activiteit is

Voor iedereen die op zoek is naar een toffe activiteit voor kinderen, is karting het perfecte uitje. Er zijn een hoop toffe locaties in België waar je met de kids kunt karten. Ontdek hier de wonderen van karting met kinderen en boek jouw volgende uitje!

Outdoor karten in Stavelot bij RACB Karting de Spa-Francorchamps: 3 heats karten op de outdoor kartbaan.

Karten tijdens jouw vakantie

Karten met het gezin of de vriendengroep is de perfecte activiteit om te doen tijdens jouw vakantie. In verschillende vakantie worden er vaak uitdagende kart uitjes georganiseerd. Met de zon brandend op de helm scheur je de meest uitdagende bochten door en beleef je een onvergetelijk avontuur. Bekijk hier de meest unieke uitjes.