Veilig karten door deze regels

Het karten  is geboekt en jij bent er helemaal klaar voor om het circuit te betreden met de kart en de competitie te beginnen. Maar hoe versla jij jouw vrienden, familie of collega’s op een veilige en eerlijke manier? Alles wat jij moet weten over veilig karten hebben wij voor je op een rijtje gezet, zodat je veilig aan de competitie kunt beginnen.

Veilig karten: wees geen beuker

Iemand van jouw vriendengroep is niet de beste karter en probeert dat op een andere manier op te lossen, je kent het misschien wel. Ook wel de botser of de beuker genoemd. Met al dat gebeuk is er geen sprake van ‘veilig karten’.

Botsen en beuken is niet toegestaan op de kartbaan, daarvoor moet je naar de kermis voor de botsauto’s. Botsen en beuken op de kartbaan is erg gevaarlijk en je kan er rug- en nekklachten door krijgen. Dit wil natuurlijk niemand, dus houd het leuk en veilig. Hang niet de rambo uit van de groep. Zo hebben jullie allemaal een leuk uitje!

Niet uitstappen

Als je veilig karten wilt, stap dan nooit uit jouw kart op het circuit. Wat er ook gebeurt! Dit kan voor hele gevaarlijke situaties zorgen, als jij midden op de baan uitstapt. Jouw tegenstanders weten niet waar jij loopt en jij kan niet weten waar de anderen zijn. Je mag alleen uitstappen bij hele onwaarschijnlijke situaties.

Niet appen en bellen achter het stuur

Ook op de kartbaan geldt: bellen en appen is niet toegestaan. In het verkeer op de weg mag dit niet, maar dus ook niet op de kartbaan. We begrijpen natuurlijk goed dat je jouw kart activiteit vast wilt leggen door middel van een foto, dit mag vooraf en achteraf. Vergeet ze vooral niet te delen op social media!

Het meenemen van je telefoon op de kartbaan is op geheel eigen risico. Je hebt eigenlijk ook helemaal geen tijd om op je telefoon te zitten tijdens het veilig karten. Wie wil winnen, moet namelijk gefocust zijn.

De vlaggen voor veilig karten

Op de kartbaan zijn er 8 verschillende vlaggen die je kan tegenkomen. Je hoeft ze niet allemaal uit je hoofd te leren, dus geen zorgen. Voordat jij de kart instapt wordt het nog een keer uitgelegd. Hier staan de belangrijkste drie een rijtje:

  • Rode vlag: stoppen! De race ligt stil door bijvoorbeeld een ongeluk, blokkade of valse start. 
  • Witte vlag: deze vlag geeft aan dat je de laatste ronde ingaat. 
  • Zwart / Wit geblokte vlag: dit is de finishvlag. Als je deze als eerst ziet heb je gewonnen!

Boek tickets om te karten

Er zijn meer vlaggen die je tegen kunt komen op de kartbaan, maar deze komen het vaakst voor. Er zijn dus allemaal verschillende vlaggen waar jij mee te maken kan krijgen tijdens de heat. Houd je aan de regels tijdens het karten, op deze manier blijft het veilig karten leuk voor iedereen.

Krijg jij al helemaal zin om te gaan karten? Boek dan nu snel een heat bij de kartbaan bij jou in de buurt! Wil jij nu ook zorgen dat je niet alleen de veiligste bent op de kartbaan, maar ook de snelste? Lees dan snel verder. En mochten deze tips niet helpen. Hebben we ook nog wat smoesjes klaar zijn.

Like this article?

Delen op facebook
Share on Facebook
Delen op twitter
Share on Twitter
Delen op linkedin
Share on Linkdin
Delen op pinterest
Share on Pinterest