Deze karting kledij moet jij aan tijdens het karten

De reservering voor je volgende uitje naar de kartbaan is gemaakt en jij en jouw vrienden kunnen niet wachten om ronde na ronde over het circuit te rijden. Maar voordat je een voet in een kart kunt zetten, moet je wel de juiste karting kledij aantrekken.

Deze outfit bestaat uit een helm, beschermende schoenen met gesloten tenen, en (soms) een overall. Wil je weten waarom je je volledig moet omkleden voordat je gaat karten? Dat is om een veilige race te garanderen. Blijf lezen om te ontdekken wat jij aanmoet naar de kartbaan.

Jouw karting kledij: draag dichte schoenen

Tijdens een race op de kartingbaan bent je verplicht om gesloten schoenen te dragen. Dit is om veiligheidsredenen. Karts zijn veilig en de kans dat er een ongeluk gebeurt is klein, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. De kans dat er iets gebeurd tijdens het karten is klein, maar het is altijd veiliger om een extra laag bescherming over je voeten te hebben.

Een groot voordeel van het dragen van goede schoenen is dat je een betere grip op de pedalen hebt. Je kansen om de race te winnen nemen toe en de kans op blessures neemt af door het dragen van de juiste schoenen.

kart kledij

Overalls aan!

Wanneer je regelmatig gaat karten, ben je bekend met de overalls die je moet dragen tijdens het karten. Wanneer je nog nooit hebt gekart, herken je deze overalls misschien van autoraces. Deze worden gedragen ter bescherming bij brand. Laat dit je niet afschrikken, karten is vrij veilig om te doen. De overalls worden gedragen om geen risico’s te nemen. Maar dat is niet het enige voordeel van de overalls, ze zorgen er ook voor dat je kleren niet vuil worden! Overalls zijn geen deel van de verplichte karting kledij bij alle kartbanen. 

Helm op, vizier omlaag!

Je helm is het belangrijkste item als het gaat om kart racen. Het dragen van een helm is verplicht op elke kartbaan. Geen helm, betekent geen race. Wanneer je gaat karten zult je tegen andere coureurs botsen en zij zullen meerdere keren tegen jou botsen. De helm zal je hoofd beschermen tegen al deze botsingen. Zet je helm op en wees veilig tijdens de kartrace.

Racehandschoenen voor de overwinning

Handschoenen zijn niet noodzakelijk om te dragen tijdens het karten, maar het dragen ervan heeft wel een voordeel. Tijdens het karten houd je het stuur stevig vast, vooral in de bochten. Het dragen van handschoenen maakt dit comfortabeler voor je handen. En als je buiten gaat karten beschermen de racehandschoenen je ook nog eens tegen de koude wind! 

Het allerbelangrijkste van jouw karting kledij: vergeet je koppie niet

Het laatste punt op de lijst: je hoofd. Neem de juiste beslissingen tijdens de race en reageer snel. Zo ben je niet alleen veilig, maar met de juiste strategie haal je je tegenstanders hoogstwaarschijnlijk ook in. 

Nu weet je wat je moet dragen en waarom wanneer je gaat karten. Probeer een van de geweldige kartbanen in België en zie of al deze items gecombineerd jouw de snelste karter op de baan maken. Lees nog snel deze tips door en win de volgende race.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest