Outdoor karten – 10 van de beste circuits wereldwijd!

Ben jij dol op karten en snelheid? En vooral op outdoor karten? Dan weet je vast dat er een aantal gave buiten kartbanen in België te vinden zijn. Maar over de hele wereld zijn ontzettend gave outdoor kartbanen te vinden. Wij bespreken 10 van de beste outdoor banen en wat deze banen zo bijzonder maakt.

Outdoor karten in Europa

Lydd Kart Circuit (Lydd, Verenigd Koninkrijk)

In het Verenigd Koninkrijk vind je een outdoor kartcircuit die 2 kilometer lang is. Dit is het Lydd Kart Circuit. Er worden hier kartwedstrijden gehouden, maar jij kan hier ook komen karten met vrienden. Niet alleen is dit een ontzettend lang circuit, maar het wordt erkend als een van de beste kartcircuits ter wereld. Deze kon dus niet ontbreken op onze lijst. 

Foto: Lydd Kart Circuit

South Garda Karting (Lonato del Garda, Italië)

Een andere populaire kartbaan vind je in het land dat bekend staat om pizza: Italië. De kartbaan South Garda Karting is een bekende locatie en F1 coureur Lewis Hamilton heeft er een keer gereden. Op dit circuit vind je scherpe bochten die leuk zijn voor beginnende en ervaren karters en met deze tips ga jij karten als een ervaren go-karter.

Foto: South Garda Karting

Zuera International Circuit (Zuera, Spanje)

In het mooie Zuera, Zaragoza, gelegen in Noord-Spanje vind je Zuera International Circuit. Een snel en cool kartcircuit. In Spanje Is het weer winderig en warm, dit voegt een extra uitdaging toe aan je dagje karten. Ga jij als eerste op hoge snelheid over de finishlijn? 

Foto: Zuera International Circuit

Prokart Raceland (Wackersdorf, Duitsland)

Voor het volgende outdoor kartcircuit, moet je in Duitsland zijn. In Wackersdorf vind je Prokart Raceland. Een brede baan, waar je veel inhaalmogelijkheden hebt. Dit beloofd een spectaculaire race. Niet alleen is deze baan breed, hij bevat ook een aantal haarspeldbochten! Trek je kart outfit en ga race over het circuit.

Foto: Prokart Raceland

Outdoor karten wereldwijd

Gold Coast Motorsport Training Centre (Gold Coast, Australië)

Voor een outdoor kart avontuur buiten Europa ben je in Australië op je juiste plek. In Gold Coast vind je de kartbaan Gold Coast Motorsport Training Centre. Dit is een 1600 meter lang circuit en wordt beschouwd als het snelste circuit van Australië!

Hier worden verschillen race-evenementen georganiseerd die wereldwijd bekend zijn. Kan jij hier een snelle rondetijd neerzetten?

Foto: Gold Coast Motorsport Training Centre

Kart Kountry (Shepherdsville, Verenigde Staten)

Nummer 6 op onze lijst vind je in de Verenigde Staten. Het grootste circuit van dit land vind je in de staat Kentucky en heet Kart Kountry. Wat dit circuit extra leuk maakt is dat je hier niet alleen kan karten, maar ook terrecht kan voor andere activiteiten. 

Foto: Kart Kountry

Canadian Tire Motorsport Park (Bowmanville, Canada)

Van de Verenigde Staten gaan we naar hun buurland Canada. De ultieme race ervaring beleef je hier. Bij Canadian Tire Motorsport Park scheur jij over een 1,5 km lang circuit. Race door de 12 uitdagende bochten en bereik de finishlijn als eerste.

Foto: Canadian Tire Motorsport Park

KF1 Karting Circuit (Singapore)

In Singapore vind je KF1 Karting Circuit met een baanlengte van maar liefst 960 meter lang! Deze baan heeft 18 bochten. Erg uitdagend dus. Dit circuit is ontworpen door de bekende F1 circuit ontwerper Hermann Tilke, die ook het F1 circuit van YAS Marina Circuit in Abu Dhabi heeft ontworpen. KF1 is het eerste tweerichtings circuit ter wereld en dus zeker een plekje op deze lijst waard.

Foto: KF1 Karting Circuit

Dubai Autodrome (Dubai, Verenigde Arabische Emiraten)

Deze kartbaan in Dubai is niet alleen een outdoor kartbaan, maar hier kan je ook indoor karten. Bij Dubai Autodrome vind je twee circuits. Bij deze locatie vind je 17 coole bochten en een tunnel. Zie jij jezelf al racen over deze kartbaan? 

Foto: Dubai Autodrome

Probeer outdoor karten zelf

Ook dichter bij huis is er een van de beste kartbanen van de wereld te vinden. In Genk vind je Karting Genk! Dit circuit is 1360 meter lang en dit is dan ook de perfecte plek om de snelheid van de karts te testen en zelf te gaan karten. F1 wereldkampioen Max Verstappen is op dit circuit ontdekt, ben jij de volgende? 

Foto: Karting Genk

Kan jij niet wachten om zelf te gaan outdoor karten? Ontdek dan nu alle kartbanen in België. Heb jij nog wat tips nodig om sneller over de baan te gaan of ben je benieuwd naar de voordelen van outdoor karten? Wij helpen je opweg. Was deze info niet genoeg om te winnen? Dan hebben wij wat smoesjes op een rijtje gezet.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest