Waarom karting met kinderen de beste activiteit is

Voor iedereen die op zoek is naar een toffe activiteit voor kinderen, is karting het perfecte uitje. Er zijn een hoop toffe locaties in België waar je met de kids kunt karten. Ontdek hier de wonderen van karting met kinderen en boek jouw volgende uitje!

Karting kinderen – wat maakt het zo leuk?

Karting kinderen is de perfecte activiteit voor de waaghalzen onder ons. Tijdens een spannende race kunnen kinderen al hun energie en adrenaline kwijt in het in besturen van de kart. Overmeester de meest uitdagende bochten en scheur als eerste de finishlijn over in jouw kart. 

Karting kinderen

Tijdens een potje karten voelen de kinderen zich eventjes een echte Formule 1 coureur. Je hebt geen rijbewijs nodig om te kunnen racen, dit maakt het de perfecte activiteit voor kinderen. Race in teams en versla samen de tegenstanders. Om het nog spannender te maken, kunnen de kinderen ook tegen elkaar racen.

De regels van karting met kinderen

De regels van karting met kinderen verschillen niet met die van karten met volwassenen. Hierbij is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk racet en als eerste over de finishlijn rijdt. Tijdens het racen is het niet toegestaan om tegen elkaar te botsen. 

Een race professional vertelt voordat je de kart instapt de regels van de baan en kart. Na een korte uitleg over de activiteit, krijgt iedereen een eigen helm en racepak. Deze staan niet alleen super professioneel, ze houden jou ook veilig tijdens de race. 

Minimale lengte of leeftijd tijdens karting met kinderen

Een belangrijk puntje tijdens karting met kinderen, is de minimale leeftijd en lengte. Om de veiligheid van de racers te kunnen garanderen, wordt er bij karten een minimale lengte en leeftijd gevraagd. Deze verschillen per baan en race. Vergeet niet voor je jouw favoriete deal boekt, de minimale leeftijd en lengte te checken bij de gewenste kartbaan. 

Race in speciale junior karts 

Mocht je nog nét niet lang genoeg zijn om in de karts van de locatie te mogen racen, check dan of jouw gekozen circuit junior karts heeft. Deze zijn speciaal gemaakt voor de kleinsten onder ons en hebben een aangepaste snelheid. Hierbij is er gekeken naar de lengte en het gewicht van de kinderen. De karts hebben minder pk en zorgen er zo voor de kids veilig over de finishlijn racen.

De beste karting locaties voor kinderen

Door heel België zijn er geschikte locaties waar je kunt gaan karten met kinderen. Of je nu indoor of outdoor wilt karten, voor iedere avonturier is er wel een geschikte activiteit. Kom bijvoorbeeld karten bij indoor kartbaan Eastbelgium Action Fun & Karting Center en beleef een onvergetelijk avontuur. 

De perfecte activiteit voor kinderfeestjes 

Karten met kinderen is daarnaast ook de perfecte activiteit voor het vieren van een kinderfeestje. De kart locaties in België hebben een uitgebreid aanbod aan kinderfeestjes arrangementen. Deze activiteiten zijn geschikt voor grotere groepen kinderen en zorgen ervoor dat jouw feestje tot in de nopjes verzorgd is. 

Bekijk de verschillende kinderfeestjes arrangementen bij Club Actif in Trois-Ponts, of bij AB E-Karting in Antwerpen. Deze locaties hebben alles wat jij nodig hebt voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Boek jouw favoriete deal

Dus, ben jij klaar voor het volgende karting kinderen uitje? Bekijk de verschillende deals speciaal voor kinderen op onze website en plan jouw volgende uitje!

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest